Χημεία, πειράματα χημείας, εκπαιδευτικό υλικό & θέματα εξετάσεων χημείας

119 ΕΛΙΞΙΡΙΟ - ΑΝΩΝΥΜΟΥ - ΖΩΗ

119 ΕΛΙΞΙΡΙΟ - ΑΝΩΝΥΜΟΥ - ΖΩΗ


Κάντε το σχόλιο σας

Σχόλιο από Παναγιώτης Κ. |

Τα ίδια λόγια του Μπελογιάννη αν τα είχα διαβάσει πριν από 20 χρόνια απλά θα συμφωνούσα.Σήμερα μπορώ να πω ότι ακριβώς αυτά τα τρία πράγματα είναι η πεμπτουσία της ζωής και αν ένα από τα τρία λείπει τότε τα άλλα δύο χάνουν την δυναμική τους.Τι σου είναι λοιπόν οι ευαίσθητοι άνθρωποι! Ο φιλόλογος Μπελογιάννης συγκέντρωνε στο πρόσωπό του χαρίσματα που δύσκολα τα συναντάμε στον ίδιον άνθρωπο.

Σχόλιο από Αλχημιστής |

Η χάρις του τόπου που μας δόθηκε. Υπέροχο απόσπασμα. Βγάζει τη γλώσσα στη φθορά, υμνεί το φως και την χάρη του τόπου. Σε πείσμα των ανάξιων διαχειριστών του.

Σχόλιο από αλχημιστής |

Ο απλός σεβασμός φίλε μου! Αυτό είναι . Ο απλός σεβασμός! Αυτό ας διεκδικήσουμε , που αυτονόητο θεωρείται , αλλά δεν είναι. Όταν φθάσεις στο επίπεδο να σε σέβονται τότε και η γνώμη σου μετράει και η προσωπικότητά σου και τα πιστεύω σου. Αγώνας να σε κοιτάει στα μάτια ο άλλος και όχι αφ' υψηλού. Αυτό το απλό είναι το ζήτημα όλο. Πολύ σοφά διατυπωμένο!

Σχόλιο από Αλχημιστής |

"O άνθρωπος που ξέρει όλες τις απαντήσεις, απλά δεν κατάλαβε την ερώτηση" Στη μακρόχρονη θητεία μου με τις Φυσικές Επιστήμες ένα στοιχείο που με έχει βαθιά εντυπωσιάσει είναι το εξής: Στο CERN όπου είχα την τύχη να παρακολουθήσω διαλέξεις και να συζητήσω με ορισμένους Επιστήμονες "πρώτης γραμμής" στο αντικείμενό τους, διαπίστωσα ότι όσο πιο ενημερωμένοι ήταν οι άνθρωποι αυτοί τόσο περισσότερο έλεγαν οτι δεν είχαν απαντήσεις, αλλά τις έψαχναν. Ανακάλυπταν δηλαδή μια απάντηση και ταυτόχρονα δύο νέα ερωτήματα. Και έτσι βάζαν διαρκώς το μυαλό τους να δουλεύει σε νέα επίπεδα υψηλότερα.

Σχόλιο από Αντίλογος |

"Τελικά είμαστε ζήτημα φωτός ", γράφει ο Σεφέρης.
Αλλά είναι και ο Άλλος από την Ναζαρέτ που λέει: "Εγώ είμαι το Φως και η Ζωή και η Αλήθεια".

Σχόλιο από Αλχημιστής |

Με αφορμή το ελιξίριο "Ότι πολυτιμότερο μπορεί να χάσει κανείς είναι η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του."
Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μετά να την ξαναβρείς.

Για μαθητές ,σπουδαστές
χομπίστες & "ψώνια" με τη χημεία
Μισώ τη Χημεία
Υπάρχει εδώ τίποτα ενδιαφέρον ?
Βοηθώντας το έργο ...
του Εκπαιδευτικού