Χημεία, πειράματα χημείας, εκπαιδευτικό υλικό & θέματα εξετάσεων χημείας
Με τα δυο σας τα χεράκια φτιάξτε ωραία  σαπουνάκια, αλοιφές, καθαριστικά και άλλα συναφή...

Φτιάχνω μόνος μου ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΒΕΡΥΚΟΚΑ

Φτιάχνω μόνος μου ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΒΕΡΥΚΟΚΑ


Κάντε το σχόλιο σας

Σχόλιο από αλχημιστής |

Αγαπητή Στέλλα είσαι πολύ πάνω από τα όρια της καυστικής σόδας. Αν είχες μια υπέρβαση μικρότερη μετά από πολύμηνη ωρίμανση σημαντικό μέρος της σόδας θα αντιδρούσε με το διοξείδιο του άνθρακα και το σαπούνι θα έχανε την καυστικότητά του .Τώρα όμως που οι ποσότητες που έφτιαξες είναι μικρές δεν αξίζει να το ρισκάρεις. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όμως στο μέλλον τριμμένο και διαλυμένο σε νερό για καθαρισμό - απολύμανση αντικειμένων

Σχόλιο από στέλλα |

Καλημέρα. Έφτιαξα σαπούνι με αλόη και πράσινο τσάι. όμως στην δοσολογία ( 5οο γρ. λάδια, 19ο γρ. παγωμένο ζελέ αλόης και αφέψημα πράσινου τσαγιού, αντί να βάλω 67 γρ. καυστική σόδα, έβαλα 94 γρ. Το πετάω επειδή θα είναι ερεθιστικό ή μετά από πολύ καιρό η σόδα εξουδετερώνεται; Ευχαριστώ. Στέλλα.

Σχόλιο από Αλχημιστής |

Χρησιμοποιήστε μέχρι 5% του βάρους των λαδιών. Διαλύστε το με πολύ λίγο νερό (2 μέρη μέλι-1 μέρος ζεστό νερό) και προσθέστε το στη μάζα του σαπουνιού μετά το trace και πριν να το βάλετε στο καλούπι. Προσέξτε όταν το προσθέσετε να μην είναι πολύ πηχτό το σαπούνι γιατί το μέλι επιταχύνει την πήξη. Επίσης φροντίστε να ανακατευτεί καλά, δεν θέλετε το σαπούνι να έχει σημεία με μέλι που δεν θα έχει ενσωματωθεί.

Σχόλιο από Μαιρη |

Θα ήθελα επειδή είμαι μελισσοκόμος να ρωτήσω αν μπορώ να προσθέσω μέλι και σε ποιες ποσοτητες για να φτιάξω σαπούνι ή αφρόλουτρο.... Ευχαριστώ!!!!

Για μαθητές ,σπουδαστές
χομπίστες & "ψώνια" με τη χημεία
Μισώ τη Χημεία
Υπάρχει εδώ τίποτα ενδιαφέρον ?
Βοηθώντας το έργο ...
του Εκπαιδευτικού